Terveiset OPO-päiviltä!

Oulun yliopistolla oli 4.2.2016 koolla 560 ohjauksen ammattilaista ja asiantuntijaa, ja mukavaa IMG_4773menoa riitti. Järjestäjille suuri kiitos onnistuneesta tapahtumasta! Ensi vuonna tapahtuma järjestetään Jyväskylässä.

OPO-päivillä töissä.fi esittäytyi  Akavan kanssa yhteistyössä, vierekkäisillä ständeillä. Yhteisenä intressinämme on korkeakoulutettujen työllistyminen, ja siinä avuksi ovat myös kertomukset, joita voi lukea ja kirjoittaa töissä.fi:ssä.

Halusimme Akavan kanssa yhdessä nostaa esiin uraohjauksen näkökulmaa opinto-ohjauksen kentässä, joten järjestimme päivän aikana asiantuntijakohtaamisia. Haastateltavina ständillä olivat ura-ohjaaja ja suunnittelija Kaisa Karhu Oulun yliopistosta, opinto-ohjaaja Susanna Saarinen OAMK:sta, opinto-ohjaaja Anu Turunen Lyseonpuiston lukiosta Rovaniemeltä ja suunnittelija Juha Lahti, joka kehittää ohjausta Jyväskylän yliopistossa Töissä-hankkeessa. Haastattelijoina toimivat Suomen ekonomien, Tradenomiliiton ja Akavan erityisalojen asiantuntijat. Haastatteluista voi IMG_4769lukea enemmän Akavalaisesta.

Keskustelut ständillä osoittivat, että töissä.fi on monelle opolle ilahduttavan tuttu, ja monella myös aktiivisessa käytössä. Erityisesti valmistuneiden itse kirjoittamat kertomukset tuntuivat kiinnostavan. Niinpä ständillä vinkkailinkin siitä, että kertomuksia voi jokainen korkeakoulusta valmistunut kirjoittaa. Kyselin myös, voisiko kertomusten keruuta käyttää opinto-ohjauksen tunneilla tehtävänä, jonka avulla nuori konkreettisesti avaisi kiinnostuksen kohteitaan ja saisi yhteyksiä työelämään. Monia opoja ajatus innosti! Nuorten kiinnostus työtä kohtaan ja mahdollisuus auttaa nuoria elämän tärkeässä vaiheessa voi olla monelle valmistuneelle sykähdyttävä tilaisuus, etenkin kun samalla johtuu miettimään omaa uraansa.

Palvelun materiaalitilauksia tuli tapahtumassa hyvä liuta. Materiaalia onkin jo postitettu eri puolille Suomea hyvää käyttöön. Palvelun kortteja, julisteita ja bannereita toimitamme tilaajille korvauksetta. Tilaustiedot löytyvät töissä.fi:stä – ihan pian. Eikun tilaamaan ja viemään viestiä palvelusta sinne, missä sitä tarvitaan.

Kohta on kevät ja aika hakea korkeakouluihin. Toivottavasti töissä.fi auttaa monia tekemään hyviä valintoja!