Materiaalipaketti uraseurantatyön tueksi

Uraseurannan toteuttamisohje

Oletko toteuttamassa ammattikorkeakoulussasi uraseurantakyselyä? Tutustu AMKista Uralle! -hankkeessa toteutetun uraseurantakyselyn toimintamalliin ja tuloksiin.

Kyselyprosessi toteutetaan digitaalisena ARVO -vaikuttavuustietopalvelua hyödyntäen. Lisätietoja.

Kuva_ARVOsta

Uraseurantakyselyn kyselypohjat löytyvät tästä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit ladata esimerkkipohjan kyselyn tietosuojaselosteesta täältä.

Katsaus uraseurantaan ammattikorkeakouluissa 2016

katsausuraseurantaan

Oheiseen julkaisuun on koottu läpileikkaus uraseurannasta ammattikorkeakouluissa 2016. Tiedot perustuvat AMKista uralle! -hankkeessa vuosina 2015–2016 tehtyyn selvitykseen, jonka kohteena olivat kaikki monialaiset ammattikorkeakoulut. Selvityksessä kartoitettiin eri ammattikorkeakoulujen uraseurannan avaintahot, mm. korkeakoulujen johdon, laatutyön ja toiminnanohjauksen,
uraohjauksen ja opetuksen, alumniyhteistyön sekä ura- ja rekrytointipalvelujen piiristä. Lähes kahdeltasadalta ammattikorkeakoulujen edustajalta kerättiin näkemyksiä ura- ja työllistymistiedon keräämiseen, levittämiseen ja hyödyntämiseen liittyvistä käytänteistä sekä uratiedontarpeista. Julkaisu on tarkoitettu kaikille ammattikorkeakoulujen uraseurantatietojen keruusta, levittämisestä ja hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Lataa julkaisu tästä.

Urapolut esiin – uraseurantakyselyn markkinointivideo

Kesto: 4 minuuttia 20 sekuntia

Urapolut esiin on alumneille tarkoitetun uraseurantakyselyn markkinointivideo. Video kertoo viihdyttävästi nykyajan työurista ja vetoaa katsojaa vastaamaan uraseurantakyselyyn.

Tuotanto: Studio Amok (Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Oamk) AMKista uralle! -hanke
Videon lisenssi: CC BY-NC-ND 4.0

Lisämateriaalia

Hankkeen loppuraportti: Näkökulmia uraseurantaan ja uraohjaukseen

nakokulmia

Artikkelikokoelmassa esitellään AMKista uralle! -hankkeessa kehitettyä ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakyselyä sekä avataan sen lähtökohtia, kuten eurooppalaisia uraseurantajärjestelmiä sekä opiskelijoiden uratiedontarpeita.

Uraseurantatiedon hyödyntäminen on yksi julkaisun keskeisistä teemoista. Artikkeleissa esitellään uraseurantatiedon käyttöä koulutuksen ja opetuksen kehittämisessä sekä osaamisen johtamisessa. Lisäksi avataan näkökulmia opiskelijoiden uraohjaukseen ja uranhallintataitojen kehittämiseen. Julkaisu sisältää case-esimerkkejä uraseurannan ja -ohjauksen hyvistä käytänteistä ja työvälineistä, mm. digitaalisista verkkopalveluista. Artikkelikokoelmassa avataan myös alumnityön uudenlaisia rooleja amk:ien työelämäyhteistyössä.

Löydät lisätietoa julkaisun ilmaisen latauslinkin täältä.

Materiaalipaketti uraohjaustyön tueksi

Kokosimme materiaalipaketin myös uraohjaustyön tueksi. Löydät sieltä video- ja visuaalista materiaalia keskustelun tueksi.

Töissä.fi – korkeakouluista valmistuneet työelämässä
Sivustolta löydät tietoa siitä, millaisissa tehtävissä yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelleet työskentelevät. Palvelu on korkeakoulujen tuottama.

Urapolulla – oivalluksia polullesi
Urapolulla-verkkopalvelussa voit pohtia ja suunnitella omaa uraasi itsenäisesti tai ryhmässä.